2. Episode – IPA for nybegynnere, og viderekommere

By popular demand er vi ute med en episode om hvordan brygge din egen IPA, og litt tips til viderkommere.

Så har vi jaggu en samtale med en amerikask brygger og.

God fornøyelse.

2 kommentarer til «2. Episode – IPA for nybegynnere, og viderekommere»

 1. Har nå endelig fått tid til å høre på 2. episode av bryggekast.
  Siden forrige episode har gutta gjort et stort steg fremover. Rent teknnisk var det veldig bra. Denne gangen kunne jeg gå til toget, ta toget, og gå til jobb uten å måte justere volumet en eneste gang. Alt var tydelig.

  Innholdsmessig fremstår denne gangen gutta som fagpersoner som vekker tillit, og inspirerer til å prøve ut nye oppskrifter.

  IPA er et godt tema som alle hjemmebryggere har et forhold til, og vil være interessant for nesten alle. Denne casten var for nybegynnere og viderekommende. I dette henseende gjør de en god jobb i å forklare alle fagbegreper som brukes (selv om de glemmer det av og til…) slik at nybegynneren kan henge med. Flott med litt forklaring av ulike sødmer som resultat av gjær og caramalt. Kunne dette bli en egen episode etterhvert? Det ble også snakket en del om humle, som jeg også fant interessant, selv om jeg heller ønsket å lære mer om færre humler (men det er jo meg, andre lyttere har sikkert andre ønsker).

  Når dette er sagt, savner jeg et litt bedre manus. Skal man foreslå bøker for lytteren, er det en fordel at de faktisk kan navnet på boken og/eller forfatteren. Trist at intervjuobjekter ikke dukker opp, og fint med erstatning. Podcasten var litt for lang til at jeg orket å høre hele i ett drag. Jeg har ikke lest forskning på hvorlang en cast burde være, men ville ha gamblet på at denne overskrider anbefalte lengder.

  Jeg gir denne episoden 5- på terningen, og gleder meg til neste episode om belgisk øl i morgen 🙂

  Mvh. Tom Tallak, hjemmebrygger

  1. Hei Tom. Veldig hyggelig at du likte 2. episode, og vi er veldig glade for tilbakemeldingen. Tanken fremover er å hoppe litt mellom intervju- og panelformatet. I intervjuene blir det mer hva som kommer naturlig i den gitte situasjonen, mens i panelet tar vi for oss stiler, prosesser og/eller ingredienser. Og som vi har sagt hele veien ønsker tas gledelig i mot.
   Håper du koser deg med de neste episodene og.
   (Og som du kanskje har sett har vi begynt å dele opp episodene så de ikke blir så alt for lange 🙂 )

Det er stengt for kommentarer.